In Nederland zijn er maximum tarieven gekoppeld aan taxivervoer door het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat. Dit zijn de maximale tarieven die gevraagd mogen worden als er met een taxameter gereden wordt. Zie tabel hieronder en op de website van de Rijksoverheid.

Taxi de Vrije Vogel heeft geen taxameter in de auto dus we spreken vóór de rit een bedrag af. Het bedrag zal altijd lager zijn dan de hier onder genoemde wettelijke tarieven.

Tarieven taxivervoer 2024 (maximaal vier personen)Wettelijke tarieven 2024
Starttarief€ 4,02
Bedrag per kilometer€ 2,96
Bedrag per minuut€ 0,49
Maximum wachttarief per uur€ 55,35

Is het noodzakelijk voor jou om gebruik te maken van een taxi maar zijn de kosten niet haalbaar voor jou? Neem dan zeker contact met mij op en we zoeken samen naar een oplossing!

Luchthavenvervoer

Taxi de Vrije Vogel rijdt ook naar vliegveld Weeze, vliegveld Düsseldorf en vliegveld Eindhoven. Hiervoor bied ik vaste prijzen aan. Deze prijzen gelden als het begin of het einde van de rit in de volgende gemeenten ligt: gemeente Oude IJsselstreek, gemeente Doetinchem, gemeente Aalten en gemeente Montferland (alleen Azewijn, Beek, Braamt, ‘s-Heerenberg, Kilder, Lengel, Loerbeek, Stokkum en Zeddam).

  • Vliegveld Weeze € 100,00 enkele reis
  • Vliegveld Düsseldorf € 150,00 enkele reis
  • Vliegveld Eindhoven € 180,00 enkele reis

Ligt het begin of het einde van de rit in een andere gemeente dan de hierboven genoemde, neem dan contact met mij op voor het tarief van de voorrijkosten.

Taxi de Vrije Vogel rijdt ook ziekenvervoer. In sommige situaties krijgt je ziekenvervoer naar en van een ziekenhuis, zorgverlener of instelling vergoed uit het basispakket van de zorgverzekering. Of je zelf de vervoerder mag kiezen hangt af van de zorgverzekering, vraag dit altijd na bij je zorgverzekeraar. Indien je zelf mag kiezen dan krijg je een machtigingsnummer dat ik nodig heb.Meer informatie over ziekenvervoer vind je op deze pagina. Taxi de Vrije Vogel is in het bezit van het TX-Keur.

Taxi de Vrije Vogel rijdt naar alle ziekenhuizen (en nevenlocaties) in de regio:

  • Radboud Nijmegen
  • Slingeland Ziekenhuis Doetinchem
  • Rijnstate Arnhem
  • Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk
  • Medisch Spectrum Twente in Enschede

In sommige situaties kun je vervoerskosten ook vergoed krijgen uit het Persoonsgebonden budget (PGB). Je kunt (indien je goedkeuring hebt gekregen) alleen vervoerskosten declareren als je een PGB hebt uit de Wet langdurige zorg (Wlz), Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) voor begeleiding of uit de Jeugdwet. Op de toekenningsbeschikking die je gekregen hebt van de gemeente of het zorgkantoor staat of je recht hebt op vervoer. Meer informatie vind je hier. Indien je er zelf niet uit komt wil ik je met alle liefde helpen. Neem dan contact met mij op.

Achterhoek

Neem contact met mij op om de mogelijkheden voor een taxirit in, vanuit of naar de Achterhoek te bespreken.

Betalen

Betalen bij Taxi de Vrije Vogel kan contant, via pin of met een betaalverzoek.

Taxi service

Taxi de Vrije Vogel rijdt
7 dagen in de week.

Service gericht

Van deur tot deur en indien gewenst met begeleiding.