Zorgvervoer

Taxi de Vrije Vogel, omdat een rit zoveel meer kan zijn dan het vervoeren van A naar B. Indien gewenst kan ik je begeleiden in het ziekenhuis en wachten we samen in de wachtkamer. Ik blijf ter plekke zodat we na de afspraak en/of behandeling weer direct terug kunnen naar huis.

Tijdens de rit zul je de enige passagier in de auto zijn en ik ben altijd de chauffeuse. Dus geen verrassingen, je weet waar je aan toe bent.

Zorgvervoer

Reiskosten voor een behandeling worden in sommige gevallen vergoed uit de basisverzekering. De vergoeding is voor mensen die:

*Nierdialyse krijgen
*Oncologische behandelingen krijgen
*Visueel gehandicapt zijn en niet alleen kunnen reizen
*Zich alleen per rolstoel kunnen verplaatsen
*Een zeer beperkt gezichtsvermogen hebben en verplaatsing zonder begeleiding niet mogelijk is
*Jonger dan 18 jaar zijn en gebruikmaakt van verzorging voor complexe somatische (lichamelijke) problematiek, of een lichamelijke handicap (IKZ).
*Aangewezen zijn op geriatrische revalidatiezorg (GRZ).
*Aangewezen zijn op dagbehandeling in een groep als onderdeel van een zorgprogramma bij geneeskundige zorg voor specifieke patiƫntgroepen (GZSP).
*Voor de behandeling van een langdurige ziekte of aandoening voor langere tijd regelmatig vervoer nodig heeft (hardheidsclausule)

Lees meer over ziekenvervoer op de website van de Rijksoverheid en op de website van Zorginstituut Nederland.

Als je gebruik wilt maken van zorgvervoer moet je altijd contact opnemen met de zorgverzekeraar om te vragen naar de mogelijkheden, of je zelf de vervoerder mag kiezen en hoe het verder in zijn werk gaat om voor een vergoeding in aanmerking te komen.

TX-keur
Taxi de Vrije Vogel is voorzien van het TX-keurmerk. Deze is geldig tot en met 22 november 2023. Dit keurmerk zorgt ervoor dat er vaker zorgvervoer vergoed wordt via de zorgverzekeraar.


Achterhoek

Neem contact met mij op om de mogelijkheden voor een rit in, vanuit of naar de Achterhoek te bespreken.

Betalen

Betalen bij Taxi de Vrije Vogel kan contant, via pin of met een betaalverzoek.

Taxi service

Taxi de Vrije Vogel rijdt
7 dagen in de week.

Service gericht

Van deur tot deur en indien gewenst met begeleiding.